Natur prov!

Nu ska vi snart ha prov, känns ju bra, har inte läst särskilt mycket.. Wish me luck!
Jag var även hemma igår, känner fortfarande ett tryck i huvudet och en skum känsla i halsen. Så jag vilade lite och pysslade om graven lite. Det såg hemskt ut, gamla torra blommor och gamla arrangemang. Jag krattade och planterade nytt. Tände även ett ljus. Tänker på dig pappa! <3

En tillbaka blick...

.. från i februari när några belgiska elever var hos oss i Sverige, de här bilderna tog jag när vi var en dag i Sigtuna

Just smile


Solen är äntligen här!

Jag talar nog för många när jag säger att jag blev chockad när jag vaknade upp och solen kikade in genom persiennerna, samt när det stod att det var 15 grader varmt ute! :D Jag blev så glad att jag ville duka upp frukosten på gräsmattan! Men det fick vänta, jag käkade mina ägg och slängde i mig kaffet för att så fort som möjligt komma ut! Så härligt att känna solen brännas lite, det var så längesen. Jag kanske ska meddela att jag var hemma idag. Jag fick som en snabb förkylning eller något?? Jättekonstigt. Mamma sa att jag skulle ta en allergi tablett, jag har aldrig varit pollenallergiker tidigare. Men men, tabletterna hjälpte inte och när jag vaknade upp imorse kunde jag knappt andas (var så pass täppt i näsan) eller svälja, så förbannat ont i halsen :/ ...Nu regnar det visst.. Man kanske ska ta och springa ut i det friska regnet? Okej, inte nu när jag är sjuk och det får helst vara sommar när jag gör det. Aja, under tiden solen sken så ställde jag iordning utemöblerna så jag kan äta frukost ute på altanen någon annan morgon, looking forward to that! ;)

Förra årets mys på trappen

ME <3 TE


Du tycker att solsken är lycka, då har du inte dansat i regnet

Saknar regniga sommarkvällar

Paranötter snacks

Det enda du behöver för att göra detta är paranötter som du sedan doppar i choklad. KLARRRT! :)

Skola för hela slanten!

Jag har varit riktigt duktig på senaste tiden att till och med gå på engelska lektionen som jag annars hatar eller inte ens vågar gå på, starkt gjort! :D När jag kommer hem ska jag träna lite, senast var i torsdags och har haft sån träningsvärk efter det. Då tränade jag en timme spinning - Skitjobbigt!!! Efter det zumba som jag älskar! Det var så skönt efter ett tufft spinning pass. Meen nu måste jag återgå till mitt! Hejsvejs!


Iskallt


Vill bara att allt ska ställa sig till rätta

Jag vill inte böhöva plugga varje dag resten av veckan som jag har gjort idag, fick till och med avboka min floowing idag :( Jag som sett fram emot det!! Helvettes jedrans plugg... Jag kan dock trösta mig med att jag hann träna i söndags, sprang en timme på cross trainern, 2 mil. Det är underskattat med tränings redskap hemma, bör användas oftare!
Men nu måste jag återvända till plugget, har prov i rättskunskap imorgon som jag vill få ur mitt kretslopp!!

Inspiration

Jag har lagat mycket mat på sista tiden att jag har samlat ihop lite frukostar, middagar, mellan mål, tillbehör etc.
Här är en mix-tallrik med all protein och fett man kan behöva. En perfekt start på dagen.
- Ärtor
- Gravad lax
- Getost
- Avokado
- Jordgubbar
- Ägg


Hittade denna idag när jag sökte recept på keso, vill hitta lite roligare sätt att äta keso på.
- Banan
- Keso
- Mixade bär
- Agavesirap / rinnande honung
- Pumpakärnor

Tonfiskröra är en av mina favoriter, det är lätt att göra, mättar och kan ätas på olika sätt, på knäckebröd, till maten etc.
- Tonfisk
- Majonäs
- Ovispad grädde
- Fin hackad rödlök
- Vitpeppar

Den typiska mozzarella salladen, som jag älskar!
- Ett paket mozzarella
- Tomater
- Rödlök
- Salt och peppar
- Olivolja
- Vitvins vinäger


Tacopaj, väldigt lätt att göra om man har mycket tacos över från gårdagen och så är det ju väldigt gott!
Man gör pajdegen på vnligt sätt:
- Mjöl 3 dl
- Smör 125g
- 2-3 msk vatten

Platta ut degen i en ungssäker form och grädda pajen i ugnen bara nån minut så den sår lite färg, ta sedan ut formen. Blanda tacofärsen med 3 dl creme fraiche och fyll pajformen. Toppa pajen med mozzarella och tomater, skjutsa in det i ugnen, den är klar när pajen fått färg, avsluta med att strö över oregano, Klart!


Laxfilé kryddad med citron + citronpeppar, blomkålsmos toppad med kapris. Ett nyttigt alternative till potatis.
- Laxfilé
- Citron saft
- Smör
- Citronpeppar
Allt detta lägger man på laxen innan man skjutsar in den i ugnen.

Blomkålen tärnar du upp, lägger i vatten + en gnutta buljong och låter det koka upp tills blomkålen är mjuk, då mixar man den så den blir mjuk och fin man kan också ha i en gnutta grädde i för att få en fylligare smak. Kaprisen ger sälta till blomkålen och är ett jättegott tillbehör.

Mååååste ha en liten bilduppdatering!

Påskgodis
Mitt godis

Så pass nya bilder att jag inte ens hunnit redigera dom, njut!

Fredagen den 6 April

Idag fyller både min kusin som fyller 16 och en kompis, Yasemin som fyller 19. Vill hälsa grattis till dom! :)
Veckan som gått har jag varit super duktig med skolarbete och att varje dag försöka röra på mig på ett eller annat sätt. Måndag - Tisdag: Jag sprang på Crosstrainern ca en timme. Onsdag: Jag och Saga tog 7 km rundan med vovvarna och igår, Torsdag var jag och Madde ute och sprang 2.5 km på en kvart utan att stanna! :) Vi sprang även upp och ner för en backe 8 ggr, Häftigt! Så otroligt skönt att springa!
Nu har äntligen det efterlängtade lovet kommit och denna helg är fullspäckad! Idag ska jag med Madde och hennes kompisar in till stan och käka på Fridays, sen ska jag tillbaka till märsta för att titta till KC, det var jättelängesen jag va där ;o Imorgon, Lördag ska vi fira Soffan med middag och sedan utgång i stan. Söndag det är egentligen då Soffan/Sofia fyller år, hon fyller 19. JAg får väl titta in är för att gratta henne på riktigt ;) Pjuh! Nu måste jag ta mig en kopp kaffe och börja förbereda mig för ikväll! Ha en najs fredag Bitches!!

VAD ÄR DET SOM HAR HÄNT?!

Jag har ju typ blivit störd! Har nog aldrig pluggat så mycket som jag har gjort nu denna vacka! Fan vad stolt jag är över mig själv! Lyckats träna och vara någorlunda nyttig också! Det går braa nuu!! :D

Sommaren 2011

poolen varje dag!
Alla dessa färger! <3
Sitta ute i solen!! <3
hopp i poolen hos kusinerna
Så vart man ju så härligt bruun!
Älskling! <3

En kandidat

Tycker denna skulle vara fin studentklänning, men är lite tveksam om inte överdelen gör att man ser jävligt bred ut? Annars gillar jag den är stilren, hmm... Det börjar ju närma sig!! :D


April april

Det känns som det börjar lätta för mig nu! Känns som jag äntligen kan se ordentligt! Även fast jag var tvungen att röja när jag kom hem hade jag fortfarande ork att plugga till provet imorgon och hjälpa borshan med hans läxor, strong brud! Köpte med mig lite choklad-harar till syskonen. Vi tar de som belöning efter det hårda slitet! ;)

1 April 2012

Man jag har ännu inte varit med om nått april-skämt, hmm..

Vi här hemma har bestämt oss för att börja en ny tradition och äta på först Båthuset, men eftersom det var stängt äter vi nu på Grekens i Knivsta varje första april, you'll find me there! ;)

Idag har det annars bara varit chillar dag framför tv:n och tittat ut genom fönstret å kollat på snöflingorna som vällt ner. Enligt Syrrans Phone ska det fortsätta i den vevan ett bra tag framöver, man självklart hoppas vi på det motsatta, prognoserna brukar ju inte alltid ha rätt.
See you! Hoppas ni har en trevlig 1 April!

31 Mars 2012

Vad gjorde ni igår på Earth hour? Vi spelade Monopol, i ungefär en halvtimme för mycket ;) Jag vann såklart! (Typ första gången)

Jag glömde också berätta att vårt företag MeAndYouUF har investerat i ett Belgiskt våffeljärn, som vi ivrigt testade igår eftermiddag, detta är vad det resulterade i:
Mumsigt va?? ;)

RSS 2.0